>Svar på museumsquiz del 3


>Museumsquizen tar pause til over jul. I mellomtiden kan dere kose dere med julekalenderen som vil komme hver dag her på bloggen, eller utstillingsvinduet vi har i sentrum: «Gamle Holmestrand i bilder.»

Museumsquizen vil bestå av tre spørsmål av gangen. Svarene på spørsmålene sendes inn på epost til oss sammen med navn og adresse: holmestrand.museum@gmail.com. De som raskest får 10 poeng vinner en omvisning på museet + en liten hemmelighet.

Svar på Museumsquiz del 3
1) Hvem ga navn til Weidemannsgate og hvor ligger den? (2 poeng)
Weidemannsgaten går fra Jernbanegaten, krysser Langgaten, går forbi Hydro ned på bryggen og fortsetter helt ut til Seilerhytta.

David Christopher Weidemann (1800 – 1881) var korpslege i Holmestrand, men også historieskriver og politiker både i bystyret og på Stortinget. Han eide et hus ved dagens sydøstre hjørne i krysset Weidemannsgate og Langgaten. Huset strøk med i bybrannen i 1884. For mer informasjon om Widermann, trykk på navnet hans.

2) Hvem ga navn til Hagemannsveien og hvor ligger den? (2 poeng)
Hagemannsveien går fra Backersgate, ned på Dunkebekk, langs sjøen, gjennom Hagemannsparken og opp til Skolegaten. Hele dette området lå i sin tid under Nedre Gausen gård, som var eid av Obirst Liutenant Casper

Friederich Hagemann C F Hagemann(1712 – 1775) kom til Holmestrand i 1738 og kjøpte Gausen, hvor han bodde til sin død. Han var overbirkedommer, amtsforvalter og overinspektør i grevskapet Jarlsberg. For mer informasjon om Hagemann, trykk på navnet hans.

3) Hvor ligger Andreas Munchsgate og hvilken forbindelse hadde Munch til Holmestrand? (2 poeng)
Andreas Munchsgate går fra Morten Müllersgate, krysser Bilet og ender i Vestfoldgaten.

Dikteren Andreas Munch (1811 – 1884) levde sine første barneår i Sande, hvor hans far var prest. Hans diktning var særlig preget av nasjonalromantikk. Under et besøk på Sommerro Pensjonat i 1853 ble han hedret med en serenade av Holmestrand Sangforening. Som takk for denne hyllest skrev har Holmestrandsangen. For mer informasjon om Munch, trykk på navnet hans.

Poengfordeling: (nå veldig spennende!)
Karl-Henrik Froböse 9,5 p
Anne-Lise Skillinghaug 8,5 p
Reidar Torgersen 7,5 p
Kasper Andreassen 6,5
Linda Aas-Haug 1 p

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Museumsquiz. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s