Samarbeid med Holmestrand Haandverkerforening


Holmestrand Museumsforening har inngått en samarbeidsavtale med Holmestrand Haandverkerforening. Samarbeidsavtalen følger som vedlegg. Håndverkertradisjon har sterke bånd i Holmestrand, helt fra starten av etableringen av byen under fjellet og fram til i dag. Det gjelder alt fra slaktere og bakere til murere og snekkere, fra skreddere til steinhuggere.

Mange av håndverkeryrkene er nå borte og arbeidsmetodene har endret seg vesentlig og vi mener det er derfor viktig å fokusere hva som har vært. Begge foreningene ser dette som en vinn – vinn situasjon, og det vil bety en vesentlig fokusering på en viktig del av Holmestrands historie.

Holmestrand Haandverkerforening overtok i sin helhet butikken til O. Brastads Eftf., Petter Gunnar Brastad. Butikken og verkstedet var en unik dokumentasjon på hvordan et håndverkerverksted var, og butikken og verkstedet skal bygges opp i sin helhet i museet. Videre skal Holmestrand Haandverkerforening vil investere betydelig beløp i museumsforeningens eiendom, Nils Kjærsgate 4. Foruten å etablere håndverkerutstillingen, vil håndverkerforeningen etablere et galleri i kjelleren og bidra til å ferdigstille Holstgården utvendig.

Holmestrand Haandverkerforening vil få styreplass i museumsforeningens styre.

Dette fører til at vi må foreta en restrukturering av museets samlinger. Det er tenkt å flytte byhistorien i salen over til Graarudstuen og at salen blir i sin helhet bli brukt til håndverkvirksomhet. Deler av salen har for øvrig vært brukt til magasin for gjenstander og malerier som vi ikke har hatt plass til å stille ut.

Vi må derfor se etter andre muligheter for å stille ut det vi har om Holmestrands-kunstnere og dr Graarud. Det ideelle hadde da vært å ta i bruk utleieleiligheten vi har i annen etasje.

Det er mulighet til å åpne en dør som er blitt lukket med en lettvegg mellom museet og leiligheten, og ved å lage en ny nedgang i trappehuset mot Rådhusgaten vil vi få en fin gjennomgang gjennom hele museet. Vi vil også oppnå en større tilgjenglighet for bevegelseshemmede. De nye arealene kunne da også bli brukt til utstilling av det vi hadde av gjenstander i Graarudstuen samt til portretter vi har av Holmestrandinger som har hatt betydning for byen og som i dag er pakket vekk, samt et møterom for å holde foredrag og bildevisninger. De nye arealene kunne da også bli brukt til utstilling av det vi har av gjenstander i Graarudstuen som til portretter av Holmestrandinger som har hatt betydning for byen og som i dag er pakket vekk, samt et møterom for å holde foredrag og bildevisninger.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Holmestrand Haandverkerforening, O. Brastads Eftf. Petter Gunnar Brastad, styret i Holmestrand museumsforening, universell utforming. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s